Nakit od medicinskog nehrđajučeg čelika može biti lijep, gotovo neuništiv i relativno jeftin nadomjestak za srebro. Kako se možemo uvjeriti da kupujemo dobar medicinski nehrđajući čelik ? Kao i srebro, tako i medicinski čelik ima gradaciju. Pitajte prodavača koju gradaciju ima medicinski čelik kojeg kupujete. Ako on to ne zna onda je to velika šansa da kupujete mačka u vreći. Ako piše samo „stainless steel „ onda ste vjerojatno platili dobru imitaciju .Tražite na etiketi prodavaća oznaku 316 što je oznaka za kirurški čelik ili oznaku 304 nehrđajućeg čelika koji se koristi u izradi nakita. Nakit od medicinskog čelika tzv stainless steel, mora imati oznaku razreda. Proizvođać mora garantirati trgovcu i kupcu koju gradaciju ima medicinski nehrđajući čelik.

316 je oznaka za kirurški čelik. To je čelik koji se koristi u kirurškim instrumentima i u ostaloj medicinskoj opremi. Od njega se izrađuje i nakit. Smatra se antialergjskim, neće potamniti ili hrđati.

304 nehrđajući medicinski čelik je još bolji i on se koristi više u nakitu. Smatra se antialergijskim. On također neće potamniti ili hrđati. I 316 i 304 nehrđajući čelik se u nakitu pojavljuje u raznim bojama : srebrene, antik srebrene, zlatne, antik zlatne, platine.

Mi prodajemo 316 i 304 medicinski nehrđajući čelik . Industrija proizvodnje dijelova za nakit od nehrđajućeg čelika nezaustavljivo raste i svaki dan imamo sve veći izbor te ćemo moći prodavati sve više nakita od čelika. U svakom slučaju ako se odlučite za ovu vrstu nakita ili elemente od nehrđajućeg čelika napravili ste dobar izbor i imate veću šansu da nećete doživjeti alergiju kao u slučaju kada kupujete ili nosite junk nakit.