DOSTAVA ROBE

Od 01.01.2023.godine imamo dva načina dostave : TIsak po cijeni 2.79 eur/ 21,00 kn, 3.45 eur /26,00 i  3.29 eur / 31,00 kn - ovisno o potrebnoj kutiji  i GLS po cijeni 3.98 eur / 30,00 kn ili 7.29 eur / 55,00 kn za pakete teže od 1 kg.

Rok isporuke je 5 radnih dana ukoliko robu imamo na skladištu. Molimo vas da uvažite naše radno vrijeme od 8 do 16 sati, te da naši djelatnici imaju pravo na slobodne dane odmora u tjednu. Ukoliko zahtijevate hitnost isporuke, molimo to naznačite u kratkoj poruci na kraju narudžbe ili nas nazovite na telefon.

Narudžbe isporučujemo u sve zemlje .

Za zemlje EU transport se naplaćuje po važećim tarifama GLS-a, a ovisno o težini , volumenu i vrijednosti pošiljke . Izuzetak je Slovenija gdje je cijena dostave na adresu za paket do 2 kg 7.30 eur / 55,00 kn.

Isporučujemo robu i u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju . Poštarina se obračunava i naplaćuje po važećim tarifama Hrvatske Pošte. Kada primimo narudžbu i složimo je znati ćemo točnu težinu pošiljke i tada ćemo točno odrediti cijenu dostave.

Za robu koja zahtjeva vrijednost poštarine na temelju njene vrijednosti, troškove poštarine zaračunavamo posebno i o tome mailom obaviještavamo kupca. To su najčešće veliki paketi koji zahtjevaju posebnu poštarinu ili paketi veće materijalne vrijednosti. Ovakav tip pošiljki isporučuje HT express.

Minimalna vrijednost narudžbe koje se šalju poštom  ili za preuzimanje u trgovini iznosi 6.70  eur ili 50.48  kn za robu, plus poštarina.

Za naručene a neisporučene pošiljke naplaćujemo punu cijenu poštarine u oba smjera i manipulativne troškove. Ukupno 10.35 eur / 78,00 kn. Svaka poslana narudžba od strane kupca  znači da se slaže s uvjetima slanja . Ukoliko je kupac obaviješten a nije preuzeo robu ili prije obavijesti o slanju otkazao narudžbu, naš račun je vjerodostojna isprava za naplatu troškova putem javnobilježničke ovrhe.

OTPREMA ROBE

Prilikom pakiranja proizvoda kontroliramo zaštićenost proizvodate zato preporučujemo da obavezno kod dostave otvorite paket i pregledate robu u prisutnosti dostavljača te da odbijete preuzeti robu ako paket ima vidljiva oštećenja, a to isto prijavite dostavljaču.

NEPODIGNUTE I VRAĆENE POŠILJKE

Za vraćene odnosno nepodignute pošiljke naplaćujemo poštarinu u oba smjera. Žao nam je ako vas se ujedno tereti za administrativne troškove koji mogu biti različiti (manipulativni troškovi). 

Svaka neotkazana narudžba prije slanja paketa,  a potom  nepreuzeta narudžba tereti naručioca za trošak od 10.35 eur/ 78.00 slanja i povrata robe te manipulativnih  troškova. Ukoliko isti ne podmirite u 8 dana , isto se predaje na naplatu javnom bilježniku te plaćate troškove uvećano za  nadoknadu od 22.56 eur / 170,00 kn  javnog bilježnika. Ukoliko i tada ne platitite troškove, javni bilježnik ispostavlja za iste ovrhu.

Kako vas ne želimo opteretiti nepotrebnim troškovima , molimo vas da preuzmete naručenu robu.Kupci koji ne podignu svoje pošiljke, slijedeće narudžbe moraju platiti isključivo unaprijed na transakcijski račun.

ODUSTAJANJE OD NARUDŽBE

Kada smo poslali narudžbu i obavijest o istom kupcu narudžba se smatra isporučenom i ne može se više mijenjati.

U slučaju da kupac naruči robu, a odbije je primiti i platiti imamo pravo tražiti od kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

IZGUBLJENE POŠILJKE

Kada predamo pošiljku na Hrv.Poštu , GLS ili na Tisak ona dobije svoj broj.  Tisak i GLS kupce automatski obavještavaju na mail adresu ili mobilni telefon o broju pošiljke. Ukoliko se ne snalazite u svim obavijestima nazovite nas ili pošaljite upit mailom i dobiti ćete sve informacije vezane za vašu pošiljku.  Putem tog broja se prati kretanje pošiljke i rade sve reklamacije na eventualne izgubljene pošiljke. Ukoliko kupac nije dobio robu u razumnom očekivanom roku, molimo ga da navede u mailu sve svoje podatke : ime, prezime, adresu, mail-adresu, broj telefona za kontakt, broj narudžbe i broj pošiljke a mi ćemo u najbržem mogućem roku zajedno s prijevoznikom istu pronaći.

Ukoliko se pošiljka ne pronađe , mi ćemo poslati novu na adresu kupca a naknadu izgubljene vrijednosti riještiti s prijevoznikom.

POVRAT ROBE

Pri primitku robe provjera ispravnosti ovisi o kupcu.

U slučaju povrata robe kupac treba uputiti opravdanu reklamaciju mailom, telefonom ili pisanim putem.

Kupac ima pravo na povrat robe koju nije naručio ili ako je primio proizvod koji je oštećen a oštećenje nije nastalo u tijeku transporta. Oštećeni proizvod zamjenjujemo novim proizvodom. U takvom slučaju povrata, prijevoz robe se ne naplaćuje kao ni troškovi dostave novog proizvoda. U slučaju nemogućnosti isporuke iste robe Mala Luce IP Perlica će nadoknaditi kupcu vrijednost robe koju više nije moguće isporučiti.

Pismena reklamacije se upućuju u roku 8 dana od trenutka primitka proizvoda. Pismene reklamacije po isteku 8 dana neće se uvažiti.

Reklamacija se ne uvažuje ukoliko kupac naruči proizvod a da nije siguran u njegov odabir ili mu se proizvod ne sviđa. Ne primamo povrat za rezanu robu veličine po narudžbi kupca. Ne primamo u povrat decoupage papir, papirnate salvete i papirnate maramice - artikle izuzete iz originalnih paketa a koje prodajemo od 2016 g.na komad.

Molimo da primljene proizvode usporedite odmah s priloženim računom prilikom preuzimanja robe jer se naknadne reklamacije neće uvažiti. Sve što je stiglo na adresu kupca u neispravnom stanju ili omaškom nije stavljeno u paket , šaljemo odmah kupcu na naš trošak ili vraćamo novac  - po želji kupca. 

Perlica se trudi izabrati robu najbolje kvalitete . Ne možemo jamčiti kupcu za robu koja ovisi o načinu upotrebe ili čuvanja proizvoda.