Nedjelja, 23 Listopad 2016 09:51

Kokoru - novi brand valovitog kartona

Kreirala:

Kokoru 27

Kada sam se prvi put upoznala s brandom Kokoru, bila sam oduševljena, prvenstveno s njihovim kreativnim timom koji je osmislio cijeli projekt . Tijekom igranja s tim veselim kartončićima saznala sam i neke druge stvari o samom proizvođaću branda Kokoru. Npr. da je država Indonezija stajala s velikom financijskom i reklamnom podrškom iza te kuće . Te da masovno svi vrtići, sve škole, djeca i odrasli po kućama u Indoneziji koriste te valovite kartone za stvaranje ovih ljupkih figurica. Organiziraju se natjecanja, nagrađuju se učesnici i to između ostalog i po dobnim skupinama :-) U svakom slučaju , jedno veliko veselje, dobro za zemlju, proizvođača , za kreativni razvoj malih glavica. I za održavanje kreativnih vijuga onih malo starijih. O izvozu ne želim pričati. To je brand, izvozni proizvod kojim se puni indonezijski proracun. Proširio se na cijeli svijet. Zamislite, dobro osmišljeni paket papira od 19,00 kn na kojem je indonezijska država zahvalna proizvođaću ! To što mene najviše zanima a to su ekonomske činjenice ovog projekta, mogu se pronaći na Internetu pa vam ih ne želim prepričavati i veliki dio ljudi koji ovo čita s tim zamarati . Postoje i razne fan grupe gdje dnevno izviru nove ideje . Teško je uopće zamisliti da ih ima u tim količinama .

Kokoru nam stiže u nekoliko vrsta pakiranja koje se razlikuju po dimenziji : A4 ili u 50 cm izrezanim trakicama, i po bojama :

 Kokoru Hachi Kokoru HachigoKokoru HachiroKokoru IchiKokoru IchigoKokoru Ichiro

Evo malih-velikih Kokoru uradaka:

Nedjelja, 14 Travanj 2019 08:41

Uskrs 2019

Kreirala:

Uskrs jaje decoupage 1-3 1jaje-uskrs-mozaik 1magneti-uskrs-2 1Uskrs plesacicaUskrs - jaje 20Uskrs 2019-ikea zmaj i jaje 1

Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 11:48

Što je i što nije decoupage

Kreirala:

Decoupage -  povijest

Decoupage je vještina koja potječe iz Francuske i Venecije u 18 st. Slobodno prevedeno, decoupage znači - nanijeti izrezano, obično na trodimenzionalne objekte. Za decoupage se koristi samo izrezani papir ili salveta. To ga razlikuje od kolaža, gdje se koriste razne vrste materijala i koji se radi najčešće na ravnim plohama. Decoupage nam stvara novi izgled površine i zato su za decoupage idealne površine predmeta koji je islužio svoj vijek trajanja. To su razne kutijice, okviri, mali namještaj i sl.

Četvrtak, 20 Ožujak 2014 18:45

O kistevima

Kreirala:

Svaka tehnika , svaki materijal zahtjeva određenu vrstu kista a to možete pronaći u tgovini Hobby & Hobby po najpovoljnijim cijenama.

Kist je jedan od najvažnijih pomagala za vaše kreativno izražavanje. Vaš rad će vas natjerati da vrlo brzo stvorite kolekciju raznih kisteva. I zato je važno da saznate sve o kistevima, o vrstama, načinu upotrebe, održavanju. Nemojte da vas zbune različita mišljenja o kistevima. Promatrajte ga kao vašeg lijepo dizajniranog pomagaća u izražavanju vaše kreativnosti. Mi ćemo nastojati dati vam naš doprinos i približiti vam kist kao sredstvo vašeg izražavanja, vodeći se našim dugogodišnjim iskustvom.

Ukoliko odlučite da je vaš odabir paket od deset kisteva po sedam kuna i ne vidite puno koristi od \"gospodina Kista\", nećemo biti dosadni i nagovarati vas da promijenite mišljenje. Ovo što mi pišemo može vam samo koristiti i u održavanju svih kisteva.

Kist se sastoji od tri dijela: ručke, dlake ili čekinje i ferule.

Subota, 19 Studeni 2016 08:44

Prkosite i ne zatvarajte stare zanate

Kreirala:

My-first-Christmas-4

Stranica 1 od 2